Oversvømmelse

Fra Zapperen
Skift til: Navigation, Søgning

Bøger om Oversvømmelse

Oversvømmelse

Oversvømmelse er et overløb eller ophobning af en vandflade der dykker jord.[1] EU Oversvømmelser direktiv definerer en oversvømmelse som et midlertidigt dækker ved vand af arealer, der normalt ikke er dækket af vand. [2]I betydningen "strømmende vand", kan ordet også anvendes på tilstrømningen af tidevand. Oversvømmelser kan skyldes mængden af vand i en vandmasse, såsom en flod eller sø, Der bliver fuld eller bryder levees, med det resultat, at nogle af vandet undslipper sin sædvanlige grænser.[3] Mens størrelsen af en sø eller et andet organ vand vil variere med årstidsvariationen i nedbør og sne smelter, er det ikke en væsentlig oversvømmelse, medmindre en sådan undslipper vand fare arealer, der anvendes af mennesket som en landsby, by eller andre beboede område.

Oversvømmelser kan også forekomme i floder, hvor strømmen overstiger den kapacitet af floden kanal, især på bøjninger eller bugter. Oversvømmelser ofte forårsager skader på private hjem og virksomheder, hvis de er placeret i naturlige flodsletter af floder. Mens oversvømmelsesskader kan stort set elimineret ved at flytte væk fra floder og andre vandområder, da tiden ude af sind, har folk levet og arbejdet ved vandet til at søge næring og udnytte de gevinster af billige og nemme rejser og handel ved at være nær vand. At mennesker fortsat at bebo områder truet af oversvømmelse skaden er bevis for, at den oplevede værdi af bor i nærheden af vand overstiger omkostningerne ved gentagne periodiske oversvømmelser.

Ordet "Oversvømmelse" kommer fra Old English flodEt ord til fælles germansk sprog (sammenlign tysk Flut, Hollandsk vloed fra samme rod som er set i flow, float; Også sammenligne med Latin fluctus, flumen). Syndfloden myter er mytiske historier om en stor oversvømmelse sendt en guddom eller guder for at ødelægge civilisation som en handling guddommelige gengældelse, Og er kendetegnet i den mytologi af mange kulturer.


Indholdsfortegnelse

Principal typer og årsager

Oversvømmelser i en å på grund af tunge monsoonal regn og højvande i Darwin, Northern Territory, Australien. Oversvømmelser i nærheden Key West, Florida, USA fra Orkanen Wilma'S stormflod i oktober 2005. Flash oversvømmelser forårsaget af en kraftigt tordenvejr.

Floder

 • Langsomt former: Afstrømning fra vedvarende regn eller hurtig sne smelte oversteg den kapacitet, en flod's kanal. Årsager omfatter tunge regnskyl fra monsoons, Orkaner og tropiske depressioner, udenlandske vind og varme regn påvirker sne pack. Uventet dræning forhindringer såsom jordskred, is, Eller vragrester kan forårsage langsom oversvømmelser opstrøms for obstruktion.
 • Hurtig slags: omfatter flash oversvømmelser som følge af konvektive nedbør (intens tordenvejr) Eller pludselige løsladelse fra et tidligere opmagasinering oprettet bag en dæmningen, jordskred, Eller gletcher.

Flodmundinger

 • Sædvanligvis forårsaget af en kombination af hav tidevands bølger forårsaget af storm-kraft vinde. A stormflodFra enten en tropisk cyklon eller en extratropical cyklon, Falder ind under denne kategori.


Kyst

 • Forårsaget af alvorlig stormflod, eller som et resultat af en anden risiko (f.eks tsunami eller orkan). A stormflodFra enten en tropisk cyklon eller en extratropical cyklon, Falder ind under denne kategori.

Katastroe

 • Forårsaget af en betydelig og uventet begivenhed f.eks dæmningen brud, eller som et resultat af en anden risiko (f.eks jordskælv eller vulkanudbrud).


Muddy

 • A mudret oversvømmelse genereres ved afstrømning på afgrøder land.

En mudret oversvømmelse er produceret af en ophobning af afstrømning genereret på dyrkede. Sedimenter derefter udsendte ved afstrømning og transporteres som suspenderet stof eller bedload. Muddy afstrømning er større sandsynlighed opdages, når den når beboede områder.

Muddy oversvømmelser er derfor en hillslope proces, og forveksling med mudflows produceret af massebevægelser, bør undgås.

Andre

 • Oversvømmelser kan opstå, hvis vandet akkumuleres over en uigennemtrængelig overflade (fx fra nedbør) og kan ikke hurtigt sprede (dvs. blid orientering eller lav fordampning).
 • A række storme flytter over det samme område.
 • Dam-Bygning bævere kan oversvømmes lavtliggende by-og landområder, ofte forårsager betydelig skade.


Effekter

Primær effekt

 • Fysisk skade - Kan skade nogen form for struktur, herunder broer, biler, bygninger, kloak systemer, veje, Og kanaler.
 • Casualties - Mennesker og dyr dør på grund af drukning. Det kan også føre til epidemier og vandbårne sygdomme.

Sekundære effekter

 • Vandforsyning - Forurening af vand. Clean drikkevand bliver knappe.
 • Sygdomme - Uhygiejniske forhold. Spredning af vandbårne sygdomme.
 • Afgrøder og fødevarer - Mangel på fødevareafgrøder kan være forårsaget på grund af tab af hele høsten.[4] Men lavland nær floder afhænge floden aflejringer af oversvømmelser for at tilføje næringsstoffer til de lokale jord.
 • Træer - Ikke-tolerante arter kan dø af kvælning.[5]


Tertiær / langsigtede virkninger

 • Økonomiske - Økonomisk modgang på grund af: midlertidigt fald i turismen, ombygning omkostninger, mangel på fødevarer, der fører til prisstigninger, etc.


Kontrol

I mange lande over hele verden, floder tilbøjelige til oversvømmelser ofte omhyggeligt forvaltet. Indsigelsesret såsom levees,[6] Bunds, reservoirer, Og stemmeværker bruges til at forhindre floder fra sprænger deres bredder. Når disse forsvar mislykkes, nødforanstaltninger såsom sandsække eller bærbare oppustelige rør anvendes. Kystoversvømmelser er blevet behandlet i Europa og Amerika med kystsikring, Såsom bølgebrydere, kystfodring, Og barriere øer.


Europa

Remembering den elendighed og ødelæggelse forårsaget af 1910 Great Flood af Paris, Den franske regering bygget en række af reservoirer kaldet Les Grands Lacs de Seine (eller Great Lakes), som hjælper med at fjerne presset fra Seine under oversvømmelser, især de regelmæssige vinter oversvømmelser.[7]

London er beskyttet mod havet oversvømmelse ved en stor mekanisk barriere over River Themes, Som rejses, når havet vandstanden når et vist punkt (se Thames Barrier).

Venedig har en lignende ordning, selv om det allerede er ude af stand til at klare meget højvande, en ny ordning med variabel højde diger er under opførelse. Forsvaret af både London og Venedig ville miste utilstrækkelig, hvis vandstanden skulle stige.

Den Adige i det nordlige Italien blev forsynet med en underjordisk kanal, der gør det muligt at dræne en del af sin strøm til Gardasøen (I Po afvander), og dermed mindske risikoen for flodmundinger oversvømmelser. Den underjordiske kanalen har været brugt to gange, i 1966 og 2000. The River Berounka, Tjekkiet, Brast sine bredder i 2002 Europa oversvømmelser og huse i landsbyen Hlásná Třebaň, Beroun DistrictBlev oversvømmet.

Den største og mest udbyggede oversvømmelsessikringer kan findes i Holland, Hvor de kaldes Delta Works med Oosterschelde dæmning som sin kronen på værket. Disse værker var bygget som svar på North Sea oversvømmelse i 1953 af den sydvestlige del af Holland. Den hollandske havde allerede bygget et af verdens største dæmninger i den nordlige del af landet: den Afsluitdijk (Lukning fandt sted i 1932).

I øjeblikket er Saint Petersburg Flood Forebyggelse Facility Complex skal være færdig senest i 2008, i RuslandAt beskytte Saint Petersburg fra stormfloder. Det har også en primær trafik funktion, da det gennemfører en ringvej omkring Saint Petersburg. Elleve dæmninger forlænge 25,4 km og stand otte meter over vandoverfladen.

I Østrig Har oversvømmelser i over 150 år har været kontrolleret af forskellige aktioner Vienna Danube regulering, Med uddybning af de vigtigste Donau under 1870-75, og oprettelsen af Ny Donau 1.972-1.988.

I Nordirland oversvømmelsesrisikostyring leveres af Rivers Agency.


Amerika

Et andet omfattende system af floodway forsvar kan findes i den canadiske provins Manitoba. Den Red River strømme nordpå fra USA, der går gennem byen Winnipeg (Hvis den opfylder de Assiniboine River) Og i Lake Winnipeg. Som det er tilfældet med alle nord-strømmende floder i den tempererede zone på den nordlige halvkugle, smeltevand i det sydlige dele kan forårsage vandstand i floderne til at stige, før det nordlige dele har haft en chance for at helt tø. Dette kan føre til ødelæggende oversvømmelser, som det skete i Winnipeg i foråret 1950. For at beskytte byen mod fremtidige oversvømmelser, den Manitoba regeringen forpligtede til opførelse af en massiv system af fordrejninger, diger, og floodways (herunder Red River Floodway og Portage viderestilling). Systemet holdt Winnipeg sikker under 1997 oversvømmelse og der hærgede mange samfund op ad floden fra Winnipeg, herunder Grand Forks, North Dakota og Ste. Agathe, Manitoba. Det holdt også Winnipeg sikker under 2009 oversvømmelse.

I USA, New Orleans Metropolitan Area35% af der sidder under havets overflade, er beskyttet af flere hundrede miles af diger og sluserne. Dette system har undladt katastrofalt i mange afdelinger, i Orkanen Katrina, I byen korrekt og i det østlige dele af Metro Area, hvilket resulterede i oversvømmelse af ca 50% af byområdet, der spænder fra et par centimeter til 8,2 meter (et par inches til 27 fod) i kystsamfundene.[8] I en handling vellykket forebyggelse af oversvømmelser, forbundsregeringen i USA tilbød at købe ud oversvømmelsestruede ejendomme i USA for at undgå gentagne katastrofer efter i 1993 oversvømmelse i hele Midtvesten. Flere kommuner er velkomne og regeringen, i partnerskab med staten, købte 25.000 ejendomme, som de omdannes til vådområder. Disse vådområder fungerer som en svamp i storme og i 1995, hvor oversvømmelserne tilbage, har regeringen ikke at bruge ressourcer på disse områder.[9]


Asien

I Indien og (Grand Canal Kina) Kina, oversvømmelser omdirigering områder er landområder, der er bevidst oversvømmet i nødsituationer for at beskytte byer.[10]

Mange har foreslået, at tab af vegetation (skovrydning) Vil føre til en risiko stigning. Med naturlig skov dækker oversvømmelse varighed bør reduceres. Reduktion af antallet af skovrydning bør forbedre hændelser og sværhedsgraden af oversvømmelser.[11]


Afrika

Clean-up aktiviteter efter oversvømmelser ofte udgør fare for arbejdstagere og volontører, der deltager i indsatsen. Potentielle farer kan nævnes: vand forurenet ved at blande med og forårsager overløb fra foul kloakker, elektrisk kortslutning, kulilte eksponering, bevægeapparatet farer, varme eller kold stress, motorkøretøj-Farer, brand, drukningOg eksponering for farlige materialer.[12] Fordi oversvømmede katastrofe steder er ustabile, oprydning arbejdstagere kan støde skarpe forrevne rester, biologiske farer i oversvømmelser, der udsættes elektriske ledninger, blod eller andre kropsvæsker, og dyr og mennesker tilbage. I planlægningen af og reagere på oversvømmelseskatastrofer give ledere arbejdstagere hårde hatte, beskyttelsesbriller, Tungt arbejde handsker, redningsveste, Og vandtætte støvler med stål tæer og indersåler.[13]


Fordele

Der er mange forstyrrende virkninger af oversvømmelser for menneskers bosættelser og økonomiske aktiviteter. Men oversvømmelser (især hyppigere / mindre oversvømmelser) kan give mange fordele, såsom opladning grundvand, hvilket gør jorden mere frugtbar og give næringsstoffer, som den er mangelfuld. Flood farvande, der var hårdt vand ressourcer, navnlig i tørre og halvtørre områder, hvor nedbøren begivenheder kan være meget ujævnt fordelt over hele året. Ferskvands oversvømmelser i især spiller en vigtig rolle i opretholdelsen økosystemer i floden korridorer og er en nøglefaktor i at opretholde floodplain biodiversitet.[14]

Periodiske oversvømmelser var afgørende for trivsel gamle samfund langs Eufrat og Tigris Floder, Nile Floden, Indus Floden, Ganges og Gule Flod, Blandt andre. Holdbarheden for hydrologiske baserede vedvarende energikilder er højere i oversvømmelsestruede områder.


Computermodeller

Mens oversvømmelser modellering er en temmelig ny praksis, forsøg på at forstå og håndtere de mekanismer på arbejde på flodsletter er foretaget i mindst seks årtusinder.[15] Den seneste udvikling inden for elektronisk oversvømmelser modellering har gjort det muligt ingeniører til at træde væk fra de velafprøvede "hold eller pause" fremgangsmåde og dens tendens til at fremme alt manipuleret strukturer. Forskellige beregningsmæssige oversvømmelse modeller er blevet udviklet i de seneste år enten 1D modeller (oversvømmelsesniveauet målt i kanalen) og 2D modeller (oversvømmelse dybde målt for omfanget af floodplain). HEC-RAS[16], Det hydrauliske Engineering Centre model, er i øjeblikket blandt de mest populære, hvis blot fordi den er tilgængelig gratis. Andre modeller som TUFLOW[17] kombinere 1D og 2D komponenter til at udlede oversvømmelse dybde i floodplain. Hidtil har fokus været på kortlægning tidevands-og højvande oversvømmelser, men i 2007 oversvømmelserne i Det Forenede Kongerige har flyttet fokus over på virkningen af overfladevand oversvømmelser.


ScratchcardHeaven.com
Personlige værktøjer